Новата схема на ало-измамниците за малко да вземе втора жертва. Кактъ и при първия случай, станал в края на миналия месец, и сега мястото е Провадия.

За щастие дадените от изманения 6500 лева са били възстановени от криминалисти на ОДМВР - Варна.

Вчера - мъж на 86 години от Провадия бил заблуден, че трябва да съдейства на полицията, за залавяне на телефонни измамници и да даде посочената сума. Изпратения от мошениците таксиметров шофьор – нищо не подозиращ, е взел пакета с парите и се е отправил към Румъния, където е трябвало да занесе пратката. Полицаите са засекли жълтия автомобил и са го накарали да се върне, за да не стане съучастник в престъпление. Мъжът незабавно се е явил в РУ Провадия и е предал парите. Разследването по случая продължава във връзка с образуваното досъдебно производство.

Припомняме, че преди повече от 3 седмици тази схема бе пробвана за първи път у нас. Като място бе избрана Провадия. Тогава възрастна жена за малко да изгори с 28 500 лева. Криминалистите от ОД на МВР във Варна обаче успели да пресекат измамата, след като е получен сигнал от таксиметров шофьор от Шумен, който е бил нает да вземе пратка от Провадия, като подаващият поръчката за транспорта е неизвестен за него.

По-късно по телефона таксиджията получил указания да занесе пакета до Румъния. Той обаче се усъмнил и отворил пакета. В него открил крупната сума. Минути, след като бил подаден сигнала полицаите от РУ Провадия установили, че 83-годишна жена е предала парите. Тя е била подведена по телефона, че съдейства на полицията и сумата от 28 500 лева са необходими за разкриване на нарушители на закона, обясниха от пресцентъра на полицията във Варна.