Нова тарифна политика ще бъде прилагана за градския транспорт в Добрич. За първи път ще бъде определена цена за цяла градска линия. Това заяви управителят на "Градски транспорт“ ЕООД в Добрич Катя Петкова, предаде кореспондентът на Радио "Фокус" – Варна. С новата политика гражданите ще бъдат улеснени по отношение на това коя линия ползват и откъде закупуват билет или карта. Ще бъде въведен още един документ за пътуване - дневна карта. Тя ще дава право за пътуване в цялата градска мрежа в рамките на ден.

Цената ще бъде 3 лева. Тази карта, както и билетът, който ще е с цена 1,20 лева, ще е възможно да бъдат закупени от шофьора на автобуса. Останалите видове карти за градски транспорт ще могат да бъдат закупени на територията на депото на дружеството и в пункт, който е до бившия магазин "Панчатантра“. Дружеството ще търси и подизпълнители.

Обмисля се връщането и на варианта закупуване на билет и карта от павилионче в кварталите и на възлови места в града, посочи Катя Петкова. Предстои да бъдат изчакани всички законово установени срокове преди да започнат да функционират новата тарифна политика и интегрираната транспортна схема, затова начална дата все още не се посочва, но ще заработят тази година, увери управителят на "Градски транспорт“ ЕООД в Добрич.



Жулиета НИКОЛОВА