Център за интегрирани социални и здравни услуги официално беше открит в пловдивския квартал "Столипиново". На събитието присъстваха заместник-министърът на образованието Наталия Митева, заместник-кметът по спорт и младежки дейности Николай Бухалов, представители Агенцията по качество на социалните услуги, на Агенцията за социално подпомагане и на проекта, предава Plovdiv24.bg.

Центърът за интегрирани социални и здравни услуги на едно гише се намира на ул. "Калина" 61 (ул. "Крайречна" № 28). Проектът е на стойност 2 310 451,09 лв. и е реализиран за 28 месеца - от май 2022 г. до август 2024 г. От 1 септември услугата става държавно делегирана дейност и ще се финансира от националния бюджет. 

"За нас е огромно удоволствие да подпомогнем изграждането на подобен център за интегрирани услуги. Важно е да имаме интегрирани услуги в квартала, услугата трябва да бъде близо до хората" - каза в приветствието си заместник-министърът на МОН Наталия Митева. 

"Надявам се, че този проект ще бъде добър за цялата общност. Проектът приключи април, но община Пловдив финансира неговата устойчивост до август, а от септември става държавно делегирана дейност" - уточни заместник-кметът по спорт и младежки дейности Николай Бухалов

Специални благодарности към всички партньори отправи директорът на дирекция "Социална политика" в община Пловдив Веселина Ботева. "Такъв център досега не е имало, затова благодаря за търпението. Той е за всички граждани. Всяко ново начало е трудно, но аз съм убедена, че след 1 година, когато празнуваме рожден ден, ще има с какво да се похвалим" - каза тя. 

Директорите на Агенцията за качество на социалните услуги и Агенцията за социално подпомагане изпратиха поздравителни адреси до екипа, реализирал проекта.

Специален музикален поздрав за събитието отправиха възпитаници на СУ "Любен Каравелов", след което беше прерязана лентата на новата придобивка в квартала.

Подробности гледайте в прикаченото видео и галерията със снимки!