Община Стара Загора с гордост представя книгата "Кметовете на Млада Загора“, която е ценна за всички старозагорци с интерес към младежкото самоуправление в града и лидерството. Официалната ѝ премиера ще бъде на 3 октомври от 18.00 часа  в Регионална библиотека "Захарий Княжески“, предаде репортер на "Фокус". Документалната автобиографична книга е създадена и отпечатана по идея на кмета на Община Стара Загора Живко Тодоров. В нея се проследяват вдъхновяващите истории за пътя и постиженията на младежите, заемали поста "Кмет на Млада Загора“ в периода от 1997 г. до 2024 г.

В събитието ще участват някои от младите кметове, които са описани в книгата. Те ще се върнат назад във времето с удоволствие и носталгия, за да разкажат за своите преживявания, успехи и предизвикателства. Към днешна дата те са се развили професионално и успешно в различни сектори.

По традиция, в навечерието на празника на Стара Загора - 5 октомври, в няколко кръга се избира градоначалник на Млада Загора. От 1997 г. насам Млада Загора има 27 млади кметове, като 23-ма от тях участват със своите документални автобиографични разкази в книгата.

"Кметовете на Млада Загора“ е издание на авторски колектив "Новите строители. БГ“ ЕООД с ръководител Петър Драгиев. Изданието е своеобразен хронологичен разказ за развитието на младежкото самоуправление в Стара Загора и включва редица вдъхновяващи истории за потенциала на младите хора, които променят света около себе си.

Мисията на книгата е да бъде  вдъхновение за всички млади българи, които също като героите са готови да застанат "на трибуната“, да бъдат пример за подражание и да имат смелостта да станат лидери.

На 4 октомври, ден след представянето на книгата "Кметовете на Млада Загора“, ще бъде изборът на следващия млад кмет. Емблематичното събитие за Стара Загора с над 20-годишна традиция ще се състои от 17.30 часа в Регионалната библиотека "Захарий Княжески“.