Новооткрита детска площадка ще радва децата в пловдивската детска градина "Велимира“, научи Plovdiv24.bg. Детската площадка е по проект "В света на малките откриватели по ПУДООС - към национална кампания "За чиста околна  среда“. Целта на проекта е развитие на двигателните качества, формиране на навици у децата за опазване на околната среда, както и стимулиране интереса към природата и живота на птиците.

Изградено е ново детско съоръжение за игра, засадена е нова растителност и се поставени къщички за птици. В проекта е залегнало създаването на подходяща образователно-възпитателна среда за формиране на позитивна нагласа към природата, чрез еко практики на открито и изложба за детски рисунки. Децата с помощта на родителите ще се учат на озеленяване, залесяване на храсти и дървета, засаждане на цветя и иглолистни дръвчета в двора на детската градина.

Проектът завърши с открит урок "Птиците – наши приятели“. Гости бяха кметът на район "Тракия" Георги Гатев, г-жа Лиляна Власова секретар на район "Тракия", родители и приятели. Публиката се наслади на знанията и уменията на децата.

През 2024 г. ДГ "Велимира“ се включи в НП "Безопасно движение по пътищата“, Модул 1 "Подкрепа на обучението по безопасност на движението по пътищата“, с отпуснатите средства са закупени дидактични материали и оборудване по БДП.

Детската градина спечели поредния проект по Национална програма "Хубаво е в детската градина“ на Министерството на образованието и науката. През периода от месец октомври 2024г. до месец май 2025 г. деца и родители ще бъдат включени в допълнителни дейности за здравословен начин на живот. Желанието ни е да възпитаме здравословни навици у децата, да ги мотивираме да правят здравословни избори в ежедневието си и да имат позитивно отношение към двигателната активност и здравословния начин на живот.