Градът с най-горещия гейзер на Балканския полуостров предлага нова атракция за своите жители и гости, предаде репортер на "Фокус“. В центъра на Сапарева баня бяха извършени пробите на ремонтираната водна каскада.

Фонтанът пред сградата на Общината вече е пеещ и с цветно осветление. Ремонтните дейности са извършени след обявена и възложена обществена поръчка.

Съвременната визия на градския фонтан е на стойност малко над 420 000 лева. Ремонт е извършен на помпеното помещение и тръбите. Поставени са ново обзавеждане и оборудване - нови дюзи, осветление със синхронизирано управление, нова помпена група с динамично управление, филтрираща система, система за дезинфекция на водата, необходими за правилното функциониране на фонтана. Включена е музикална хореография на водните струи.

Според ръководството на общината, ремонтът и реконструкцията ще допринесат за подобряване, обновяване и доразвиване на съществуващите туристически атракции в община Сапарева баня и популяризиране на града като място на древна култура и туризъм.

Венцеслав ИЛЧЕВ