Нов живот на стари вещи вдъхват във Велико Търново. Градът отново ще е домакин на свободният пазар “КилерЪ", който е част от тридневния фестивал “48 часа Варуша юг", предаде кореспондент на “Фокус".

Организаторите припомнят, че свободния пазар е място, откъдето можете да си вземете дрехи или други вещи, на които да вдъхнете втори шанс за живот, напълно безплатно.

“Заповядайте при нас и открийте нещо за себе си. Ще ви зарадваме със свежи летни дрехи, обувки и играчки. Защо? Защото често в този живот се претрупваме от ненужни вещи и когато ползата от тях ни премине, може да бъде споделена с друг. Така и оставеното от друг може да се окаже радост за вас", допълват инициаторите.

Във Велико Търново “КилерЪ" ще отвори на 17 август /събота/ от 18:00 до 20:00 часа на площад “Съединение" /пред Конака/. Той е част от семейната програма на уникалния фестивал. На тази локация и в тези часове са предвидени творчески работилници, настолна игра с рибите, детски кът за най-малките, екоигри с "Герои на планетата“.

Дейностите се реализират с финансовата подкрепа на Европейския корпус за солидарност.