Започна строителството на новия футболен терен за тренировъчна и състезателна дейност във Велико Търново. Игрището ще бъде разположени западно от стадион "Ивайло“ - на мястото на бившата ледена пързалка, предаде кореспондент на "Фокус“.

Финансирането от близо 300 хиляди долара идва от ФИФА, чрез специална програма, а проектът бе разработен от Общината и ОП "Спортни имоти“, съвместно с БФС.

Игралното поле ще отговаря на всички изисквания на УЕФА и ФИФА. Изградени ще бъдат и необходимите съоръжения на техническата инфраструктура – дренажна и поливна система, ограда с височина 6 метра, прилежаща инфраструктура с паркоместа и други.

"Реализацията на проекта бе трудна – наложи се да бъде съборен старият трафопост и да бъде изграден нов, заедно с ново кабелно трасе и подпорни стени. Демонтирано бе и коритото на старата ледена пързалка“, обясняват от местната администрация.

Първоначалният краен срок бе август 2022-а, но дейностите се забавиха с повече от година. Кога ще е готово новото игрище все още не се знае.