Ремонтите в района на Летния театър във Велико Търново продължават да "раждат“ новости, които изумяват жителите на старата столица, предаде кореспондент на "Фокус“. Поредното странно решение е поставянето на огромен пътен знак за предстоящо кръгово кръстовище по средата на тротоар по улица "Христо Ботев“. Табелата помага на шофьорите да разберат накъде трябва да тръгнат за София, Варна, Русе, Стара Загора, ул. "Седми юли“ и ул. "Тодор Светослав“, пречи обаче на пешеходците. Указателният знак е монтиран на единствения тротоар, тъй като от лявата страна на пътното платно такъв няма. Под и около него може да се преминава, но недоумение буди средният стълб, който определено ще затрудни майките с по-големи детски колички, както и хората с инвалидни колички.

Хората недоумяват защо табелата е поставена точно там, а не е изработена по-голяма, която да е над цялото пътно платно и да не пречи на никого.

Монтирането ѝ е част от мащабния ремонт, в рамките, на който бе изградено и ново кръгово кръстовище, което също създаде известни проблеми на шофьорите, както "Фокус“ писа по-рано.

От Община Велико Търново обясниха, че табелата е поставена според законовите изисквания, според които преди кръгово кръстовище трябва да има такава, която да оказва посоките. Размерите ѝ също отговарят на нормативните изисквания. Монтирането на т. нар. арка в района /указателен знак над пътното платно/ би струвал около 10 хиляди лева, а настоящия е по-бюджетен вариант.