Днес се проведе поредният протест на живеещите в блок 18 в столичния квартал "Зона Б-5“, предаде репортер на Sofia24.bg. Припомняме, че причината хората да протестират е страха от пропадане на блок 18 заради терена пред сградата, който е придобит от частен инвеститор. Според жителите, строежът застрашава обитателите на блока, като ги лишава от нормална пътна инфраструктура и е препятствие за бързия достъп на линейки и пожарни. 

Хората носеха табели с надпис: "Улица без изход", "Зона Б-5, улица частна към блок в блатото", "В блатото е дипломата на арх. Диков", "Улица без изход, по план и без вход". Протестиращите блокираха за кратко движението по улица "Охридско езеро“. 

Припомняме, че по-рано днес председателят на СОС Цветомир Петров свика Председателския съвет на Столичния общински съвет заради недоволството в "Зона Б-5“. 

"Разбрахме се с представители на инвеститора да прекратят строителните дейности, а ние да пристъпим към реално решаване на въпроса - да бъде защитено правото на столичани да живеят в нормална и комфортна градска среда и интересите на частния собственик по най-справедлив начин", каза Цветомир Петров.

"Квартал "Зона Б-5" е изграден върху подпочвени води, което застрашава новите сгради от пропадане. Единствената нова сграда в квартала това е мола, но тя беше строена години наред. Протестираме заради това че строителството е неправомерно.Започнахме да се притесняваме, когато блока започна да се предвижва напред с 3- 4 см от миналата година", казаха гражданите пред нашата медия.

Елиза ДЕЧЕВА