Аргументирано изразяване на мненията си, борба с апатия, участие в активния граждански живот, са част от целите заложени в проект, който се изпълнява във Варна, като целевата му група са младежи. Неформалното обучение се води от доказани лектори, ангажирани по проекта "Ти можеш повече, отключи силата в себе си!", на сдружение "Младежки информационен доброволчески център“ – Варна.

Проектът е насочен към неформалното обучение, насърчаване на ангажираността, участието и овластяването на младите хора, свързаност, толерантност и европейска принадлежност, насърчаване на здравословен и природощадящ начин на живот. Основният, генерален проблем, който проектът цели да разреши, е свързан с участието на младите хора в активния граждански живот, борбата с апатията, повишаване на желанието да изразяват своите възгледи.

Дейностите, чрез които се провеждат неформалното обучение, са дискусии с участие на ученици и студенти, живеещи в различни държави, чрез онлайн форма. Това ще подобри осведомеността им за разнообразните подходи, по които се оперира в различните обхвати на територията от целия ЕС, национални, регионални до местни – метод, продължителност, възраст, приобщаване (включване на групи като бежанци, малцинства, младежи в неравностойно положение, млади хора с увреждания и др.), експертиза (някои случаи са насочени към млади специалисти или студенти в определени дисциплини), организация.

Проектът "Ти можеш повече, отключи силата в себе си!" е насочен към младите хора във Варна - ученици и студенти. Целта му е младите хора ще придобият знания, умения, компетентности, желание за организиране, управление, иницииране на идеи, планиране, вземане на решения, толеранстност, европейска принадлежност. Проектът се финансира по Младежки проекти на Община Варна 2024.