Учениците от I до IV клас в общинските училища на Кюстендил ще изучават нов предмет. Това съобщи кметът на Община Кюстендил инж. Огнян Атанасов, предаде репортер на "Фокус“. По думите на градоначалника това е новост за учебните заведения. Новият предмет е с името "Аз обичам моя роден град“ и ще се изучава в рамките на "Час на класния ръководител“.

Учебните занимания ще се провеждат на различни места. Сред тях са залите на Регионален исторически музей и Художествената галерия, в къща музей "Димитър Пешев“, в къща музей "Ильо войвода“, както и на открито – сред Римските терми.

"Идеята на тези часове е децата да се запознаят с богатствата които имаме. Да могат да се гордеят и да разказват на своите приятели от целия свят. Да разказват къде е Кюстендил, какво представлява Кюстендил, какви хора са се раждали в Кюстендил и какви хора живеят сега. Каква история, на повече от 8 000 години, има нашият прекрасен град“, каза инж. Огнян Атанасов.

Той продължи с това, че това ще окаже изключителен ефект при възпитаването на любов към родния град, да се усети уникалността на родното място. По този начин и младите хора ще бъдат след това полезни на своя роден край.