Столична община чрез Направление "Социални дейности и интеграция на хора с увреждания“ сключи договор за доставка на нов пътнически микробус 8+1 за нуждите на Център за настаняване от семеен тип за деца без увреждания (ЦНСТДМБУ) "Любен Каравелов“, град София“. 

От Столична община съобщиха, че цената за придобиване на превозното средство е в размер на 71 718,00 ( седемдесет и една хиляди седемстотин и осемнадест) лв. с ДДС. Срокът за доставка на автомобила е до 11.11.2024 г. 

Предвижда се половината сума за закупуване на микробуса, да бъде възстановена на Столична община от Фонд "Социална закрила“ (ФСЗ) към Министерство на труда и социалната политика, въз основа на сключен договор с Фонда по Компонент 1 "Придобиване на дълготрайни активи, текущо поддържане на материалната база; изграждане на нова, реконструкция и модернизация на съществуващата материална база за предоставяне на социални услуги“.

Срокът на изпълнение на дейностите по договора е до 09.12.2024 г. Основната цел за осигуряване на превозното средство, е да се обезпечи придвижването на настанените деца/младежи от 3 до 18/20 години без увреждания/ в ЦНСТДМБУ "Любен Каравелов“ с адрес: гр. София, ж.к. Модерно предградие, ул. Методи Македонски № 11.

Възможността за ползване на собствено транспортното средство ще осигури по – широк и лесен достъп на децата/младежите до различни образователни, здравни, терапевтични, културни и социални мероприятия, спортни активности и услуги. Изпълнението на проектното предложение ще благоприятства организиране на свободното време на потребителите по начин, който насърчава личностното им развитие, съобразно индивидуалните им потребности и интересни.