Общинският съвет в Дупница се събира на заседание, съобщи за "Фокус“ инж. Костадин Костадинов, председател на местния парламент. Сесията стартира от 10.00 часа в залата на Общината. Една от точките, включени в дневния ред, касае насрочването на нов конкурс за избор на управител на общинската болница в града. При предишния такъв нито един от явилите се кандидати не успя да събере необходимият брой точки.

Съветниците трябва да приемат нови правила за провеждане на конкурса, както и изисквания към кандидатите.

Те трябва имат висше образование с образователно-квалификационна степен "магистър" по медицина, съответно дентална медицина и квалификация по здравен мениджмънт или лица с образователно-квалификационна степен "магистър" по икономика и управление и с придобита образователна и/или научна степен, специалност или преминато обучение за повишаване на квалификацията по чл. 43 от Закона за висшето образование в областта на здравния мениджмънт. Задължително е наличието на най-малко пет години трудов стаж като лекар, съответно лекар по дентална медицина, или икономист; кандидатите, притежаващи образователно-квалификационна степен "магистър" по медицина, съответно дентална медицина, да имат придобита специалност.

"Кандидатите в конкурса представят и програма за развитието и дейността на "Многопрофилна болница за активно лечение – Св.Иван Рилски" ЕООД гр. Дупница за тригодишен период. Конкурсът да се проведе на три етапа: проверка на съответствието на представените документи с предварително обявените изисквания; представяне от кандидатите на програма за развитието и дейността на лечебното заведение за тригодишен период; събеседване с кандидатите“, е записано още в изискванията.

Приемът на документи е до 11 юни 2024 година, а конкурсът ще се проведе на 12 юни. Общинският съвет ще определи и конкурсна комисия.