Огромен клон падна снощи в района на Летния театър. Той се е стоварил вечерта – около 22 ч., на бул. "Цар Освободител“, видя репортер на "Фокус". За щастие няма пострадали, въпреки че мястото е много натоварено – и от коли, и от пешеходци, при условие, че снощи в Летния театър бе представена комедията "Това не го казвай!" със Захари Бахаров и Теодора Духовникова.

Видно е, че клонът е сух. Странното е, че той е бил изрязан преди години, явно обаче не на правилното място.

Наскоро във Варна зачестиха случаите на паднали клони. Хората настояват за спешна проверка на зелената екосистема. На много места тя е оставена през годините в диво състояние, без да бъдат вземани мерки за резитбата й.

Припомняме, че вчера започва аварийно премахване на сухи и опасни клони на площадки в детски градини и училища във Варна, с цел гарантиране сигурността на децата, учителите и родителите. Графиците по аварийно отстраняване на сухи и опасни клони са изготвени на базата на подадените от ръководствата на учебните заведения молби за съдействие от Общината, поради недостиг на средства и технически обезпечаване. За някои от установените случаи, общинската администрация привлича за съдействие "Гражданска защита“ и "Пожарна безопасност“.