В чисто нов автобус ще се возят децата, които учат в средищното училище в търновското село Балван. Придобивката те получиха като коледен подарък в навечерието на Рождество Христово, предаде кореспондент на "Фокус“.

Превозното средство е осигурено от Министерство на образованието и науката след молба от страна на Община Велико Търново.

Новият автобус ще замени стария 18-годишен микробус, с койтоучениците пътуваха до момента. Местата са 32 и ще са напълно достатъчни, за да съберат малчуганите и младежите от Балван, Ново село и Ветринци.

Возилото бе представено от заместник-кмета Нейко Генчев и директора на дирекция "Образование“ Пенка Игнатова, а малките и по-големи ученици нямаха търпение да се качат и повозят. Кметовете на трите населени места Недьо Георгиев, Надежда Михалева и Христо Христов благодариха за придобивката за учениците. Заместник- кметът Нейко Генчев коментира, че средищните и защитените училища в малките населени места са приоритет в сферата на образованието и новата придобивка е един от примерите за целесъобразна местна политика.

Това е третият нов автобус, който Община Велико Търново получава от МОН. Новите возила са предназначени за ученически пътувания до трите средищни училища в общината - в Балван, Церова кория и Дебелец.