На площ от 770 кв.м в парк "Езеро“ ще бъдат разположени атракционни съоръжения - въжена градина за деца и възрастни, със 76 различни по трудност препятствия, на четири етажа и 13,5 метра височина. Днес местният парламент даде зелена светлина това да се случи, предаде репортер на "Фокус".

Предстои да се проведе публичен търг за отдаване под наем за 10 години на терена срещу конната база и Фестивала на пясъчните фигури, върху който да бъде изградено съоръжението.   

Атракционът ще предостави на своите посетители образователно-активни програми от така търсения в днешно време тип наречен "edutainment“ или учене чрез преживяване. Включените спортно-развлекателни дейности и игри доказано развиват различни умения и способности в участниците - гъвкавост, съобразителност, отборна игра, ориентация, преодоляване на страх от високо.

Предвижда се в изграждане на обекта да бъдат вложени около 600 000 лева. Инвеститорът се ангажира да достави и монтира атракционите, да облагороди терена като монтира поливна система, направи допълнително озеленяване и постави паркова мебел, като в процеса на производство, доставка и монтаж на съоръженията ангажира десет души за срок от поне девет месеца.

В процеса на експлоатация на обекта ще бъдат създадени петнадесет броя нови работни места. Ще даде възможност по пет безплатни ползвания всяка година за всяко училище в Бургас.