Нов Център за спешна медицинска помощ е на път да бъде изграден в Благоевград. В петък, по време на редовното заседание на Общински съвет – Благоевград местните парламентаристи ще трябва да гласуват предложение от кмета на Община Благоевград Илко Стоянов, относно учредяване на безвъзмездно право на строеж на Министерство на здравеопазването върху поземлен имот с идентификатор 04279.603.487 по КК на Благоевград за изграждане на нов Център за спешна медицинска помощ – Благоевград. Това съобщи на пресконференция председателят на Общински съвет – Благоевград Радослав Тасков, предаде репортер на "Фокус“.

Инвестиционният проект "Подкрепа за развитие на системата за спешна медицинска помощ“ се финансира по Оперативна програма "Региони в растеж“ 2014 – 2020. Бъдещият Център за спешна медицинска помощ ще бъде с площ от 500 кв.м. Ще е на два етажа, като ще има и навес за специализираните автомобили на Спешния център.

По време на пресконференцията на председателя на Общински съвет стана ясно, че в предварителния дневен ред на предстоящото заседание са включени 74 точки. Внесена е и една извънредна, която касае актуализиране на списъка със спортните обекти в Община Благоевград.

В рамките на заседанието общинските съветници ще трябва да приемат и промени в Наредбата за реда и условията за престой и паркиране на пътни превозни средства на територията на община Благоевград. Припомняме, че въпросната наредба бе върната за преразглеждане на предходно заседание на местния парламент, заради много постъпили предложения за промени.