Нормално започна изборният ден в общините Смолян, Доспат, Златоград, Рудозем и Чепеларе, съобщиха за "Фокус“ председателите на Общинските избирателни комисии по места. Избирателните секции навсякъде са отворени точно в 7:00 часа.

В община Смолян се провежда балотаж за кмет на община и на село Подвис. Избирателите са 32 003-ма, които гласуват в 89 избирателни секции, като в 46 се гласува и с машина. В 10 села от общината все още има проблеми с електрозахранването заради бурята от вчера и ще им бъдат осигурени агрегати от общината. Те са по-малки и изборът в тяп се провежда само с хартиени бюлетини.

В община Доспат балотажи днес се провеждат в селата Барутин и Чавдар. Избирателните секции са общо 3, като в двете в село Барутин се гласува и с машини. Избирателите там са 1390, а в Чавдар те са 234.

В община Златоград се провежда избор на кмет на община и кметове на кметствата в селата Старцево и Ерма река. Гласува се в 21 секции, като в 15 от тях има и машини. Избирателите са 10 125.

В община Рудозем се провежда балотаж за кметове на селата Чепинци и Витина. Има три стационарни секции и една подвижна. Избирателите в двете села са общо 1879 души.

В община Чепеларе се провежда избор на общински кмет. Избирателите са 5696, които гласуват в 16 избирателни секции. В 7 от тях изборът се провежда и с машини.