Общинският драматичен театър в Кюстендил е подготвил поредица от събития през месец ноември. Това каза пред "Фокус“ Дима Укалска, началник на отдел "Култура и духовно развитие“ към Община Кюстендил. Тази вечер в камерната зала ще се представи постановката "Вълкът и седемте козлета“. Тя е дело на театрална школа за деца към читалище "Братство“ с художествен ръководител Цветелина Николова.

На 7 ноември от ще се играе постановката "Семейството“, автор и режисьор - Орлин Дяков, с участието на Христо Гърбов, Деси Бакърджиева, Васил Драганов, Цветан Николов, гостува ПК "Креатива“. Началото е от 19.00 часа. На 14 ноември в голямата зала на културния институт ще се състои концерт на Георги Христов.

Между 20 и 24 ноември в камерната зала децата ще имат възможност да наблюдават постановката "Палечка“ по Ханс Кристиян Андерсен, драматизация – Теменужка Коларова, сценография и кукли – Миглена Методиева и Георги Славков, с участието на Илона Господинова и Константина Самарджиева, гостува Театър "Гестус“. Ще се играят по три представления на ден. Събитията продължават на 22 ноември от 19.00 часа, когато в голямата театрална зала ще се представи "Нежни, тайнствени и гневни“, режисьор – Андрей Калудов, с участието на Люба Пашова, Деси Бакърджиева, Таня Кожухарова, Силвия Петкова, Анна-Мария Николаева, Божидар Попчев , гостува Общински драматичен театър "Невена Коканова“, Дупница.

Концерт – спектакълът на ансамбъл "Чинари“ е плануван за 24 ноември. Той е по повод 30-годишнината от създаването на ансамбъла. Началото е в 19.00 часа. На 30 ноември ще се представи постановката "Благородният испанец“ по Съмърсет Моъм, режисьор – Асен Блатечки, с участието на Станимир Гъмов, Румен Угрински, Даниел Пеев / Петьо Петков - Шайбата, Цветомир Иванов / Стефан Рядков, Албена Павлова, Невена Бозукова, Жанина Стоилова, Мария Илиева, гостува Театрална формация "Мелпомена“.