Кметът на Смолян Николай Мелемов ще води листата на ГЕРБ за 22-ри изборен район Смолянски, предаде репортер на "Фокус“. Мелемов е кмет на родопския град за четвърти пореден мандат и фактът, че оглави листата за парламентарните избори през октомври е изненада за жителите на общината.  

На последните няколко избора, листата на ГЕРБ в област Смолян се водеше от д-р Красимир Събев, който събираше и голям брой преференции и е дългогодишен народен представител.  

В социалните мрежи, Мелемов заяви, че от създаването на ПП ГЕРБ през декември 2006 г. е поел ангажимент и отговорност да представлява партията в област Смолян. През всички тези години съм работил само в интерес на хората и това съм го доказал във времето, отбелязва Мелемов.

"Предвид незадоволителните резултатите за нас на последните парламентарни избори през юни 2024 г., аз заставам начело на листата, като поемам политическа отговорност да направя ГЕРБ първа сила в област Смолян.

Трябва да обединим усилия за повишаване на избирателната активност. Нямаме повече право да продължаваме политическата агония. Всичко е в ръцете на избирателите. С тези аргументи поех отговорността да бъда водач на листата за предстоящите избори с единствената надежда да са последни извънредни.

Апелирам смолянската общественост за масово гласуване. Изборът на партии и коалиции е голям“, казва още Николай Мелемов.