Удовлетворен съм от победата на балотажа и от това, че за пореден път съм избран за кмет на община Смолян. Това каза за "Фокус“ Николай Мелемов – избран за четвърти пореден мандат за кмет на общината. "Печеленето на местните избори е още по-голяма отговорност, защото беше трудна битка и това е задължаващо. От друга страна ще продължим да работим още за нашата община и да направим хубави неща за хората в нея“, поясни Мелемов.

Той посочи, че в кампанията са се минали някои нормални и човешки граници и според него, това е отвратило много от хората и те не излезли за гласуват, затова и избирателната активност е била по-ниска.

Като свои успехи през последните години, Мелемов отбеляза, че всичко, които са направили за общината е важно. "Най-важното е, че сме се грижили за училищата, детските градини, спортните обекти, санирането на жилищните сгради, поставихме климатици по проекта за подмяна на горивната база, инфраструктурата е в съвсем различно състояние и още много неща, които са важни и имат смисъл за хората“, подчерта новоизбраният кмет.

Той заяви, че след встъпването си в длъжност, първо трябва да се помогне на хората, пострадали от бурята в събота, чиито къщи останаха без покриви, както и да се контролира подготовката за зимния сезон.  

На въпрос, как вижда община Смолян след 4 години, в края на новия мандат, Мелемов заяви, че винаги е смятал, че Смолян е най-хубавият град и най-доброто място за отглеждане на деца. "Мисля, че в края на този мандат, той ще бъде още по-красив и уютен град и съм уверен, че има добро бъдеще както за града, така и за хората в него“, каза още новият-стар кмет на Смолян.