София има потенциала да се превърне в център за развитие на музикалната индустрия на Балканите. Това каза зам.-кметът на Столична община Никола Барбутов по време на откриването на SoAlive Music Conference. 

"Изкуството носи устойчиво развитие на градовете и регионите. В същото време изисква добра среда и подкрепа за своето развитие", допълни още Барбутов.  

Той поздрави участниците и  благодари на създателите и организатори на събитието Рут Колева  и Мила Георгиева. Фестивалът дава  възможност на музиканти от балканските страни да представят своето творчество пред нова публика, както и пред музикални директори от филмовата, телевизионната и рекламната индустрия, което го превръща в мост между творците и продуцентите.

Музикалната конференция SoAlive е новаторска музикална платформа, насочена към цялостното развитие на музикалния бизнес и творческите индустрии в София. Събитието включва  вълнуващи концерти, семинари и панелни дискусии, които ще създадат среда за обмяна на опит. В нея участват изпълнители от България, Северна Македония, Сърбия, Хърватия, Румъния, Гърция, Албания и Турция. Музикалната конференция SoAlive 2024 се организира с финансовата подкрепа на Столичната община.