Никой не знае кога ще бъде довършено "Брезовско шосе". Мистериозно е държанието на отговорните в общината, откъдето би трябвало да се движат процесите около завършването на обекта.

Зам.- кметът Тошо Пашов е в отпуск и ни насочи за информация към директора на дирекция "Строителство и инвестиции" Хакъ Сакъбов.

За "Фокус" Сакъбов отговори, че работата все още не е започнала, в момента се оформят документите. Попитан дали има някакъв по-сериозен проблем с документацията, той отговори, че не може да коментира, но когато имат вече документация, ще разберем.

Обадихме се и на археолозите, които работят паралелно със строителите на обекта. Археологът Десислава Давидова, която е ръководител на разкопките на Яса тепе, ни каза, че няма абсолютно никаква информация от общината и не може да ни каже нищо.

"Нямам представа какво се случва с Брезовско, и аз нямам никаква информация“, каза тя.

По думите й всички срокове, които са си били поставяли за тази година, са отишли "по дяволите“ още през месец май, когато е трябвало да започнат работа.

Междувременно читатели на медията ни пишат възмутени, че "Брезовско шосе" е асфалтирано на парчета. По него не се работи изобщо, а разкопаните участъци са "просто кошмарни". 

"Как е възможно пътят да се пусне за движение в такова състояние? Имаше и обещание, че ще започнат да го ремонтират след баловете към 15 юни. Те отдавна минаха...", ядосват се гражданите.