Писателят Нидал Алгафари беше специален гост на XVII Маратон на четенето "Четяща Стара Загора“, съобщиха от администрацията. Днес той взе участие в литературна беседа в НЧ "Св. Климент Охридски-1858“. Пред публиката Алгафари представи романите "Боже, защо господ лъже“ – издаден през 2014 година в София, в последствие продължен с още три части: "Аллах, милост нямаш ли“ (2015), Любиш ли, ти, Бог си“ (2017) и "Орисани да избираме“ (началото на 2018 г.) и двутомният му роман "Рано или късно“, издаден през 2019. Голям интерес предизвика гостуването на твореца в Тракийски университет, както и в читалищата в старозагорските села Яворово, Старозагорски бани и Преславен и Регионален исторически музей.По време на беседите, Алгафари разказа любопитни истории за идеите за написването на книгите си.

Нидал Алгафари разказа, че е роден в София и до 14-годишна възраст е живял в столицата. След това заедно със семейството си се премества в Дамаск, Сирия, където завършва средно образование. На 20 години Алгафари се връща в България и е приет във Висшия машинно-електротехнически институт (или ВМЕИ) "Ленин“ – специалност "Електронна техника и микроелектроника“.

Бързо осъзнава, че това не е неговото призвание и постъпва във Висшия институт за театрално изкуство (ВИТИЗ) – сега НАТФИЗ "Кръстьо Сарафов“, специалност "Кинорежисура“. В момента Нидал Алгафари е един от най-популярните и продавани български писатели.