Вчера в Културно-информационния център на ул.“Искра“№4 лично известният български моден дизайнер Евгения Живкова представи новите рокли на Царица Роза и нейните подгласнички, съобщиха за "Фокус" от Община Казанлък. Пред Кмета Галина Стоянова тя разказа, че роклите, ушити от нейната модна къща от тафта са вдъхновени от очарованието на красивата казанлъшка роза Дамасцена. В горната част на официалните тоалети има плат в два цвята – розов и бордо, детайли, изработени от пайети пресъздават розови мотиви.

Новите елегантни рокли ще бъдат носени от Царица Роза Кристина Попова и нейните подгласнички й Нона Ангелова и Дебора Маркова по време на най-важните събития в Празник на розата 2023 – церемонията по Коронясване на площад "Севтополис“ тази вечер, което дава начало на кулминационните дни в 120-ия Празник на розата, ритуал "Розобер“ и празничното шествие по централните булеварди в града в неделния ден, 4 юни.

Публиката имаше възможност да разгледа новите дизайнерски облекла по време на модно дефиле на колекция пролет – лято 2023 г. вчера вечерта на централния площад "Севтополис“ .

Роклите на Жени Живкова продължават изисканата модна тенденция на Мариела Гемишева и нейните царствени рокли, създадени преди пет години.

Новите рокли падат свободно по тялото, като подчертават красотата на женското тяло. Направени от тафта, която е поръчана специално за момичетата. Изработени са за малко повече от два месеца, разказа дизайнерът. Роклята на Царица Роза се отличава с това, че в горната част има плат, който е в два цвята – розов и бордо, обшита е с пайети, изобразяващи рози.

Рени АТАНАСОВА