Служители на ИАРА от сектор "Рибарство и контрол“ Враца извършиха проверки река Огоста, в района на село Хайредин, и река Въртешница, в района на град Криводол, община Враца на лица, извършващи любителски риболов. Съставени са осем акта за установяване на административно нарушение) по Закона за рибарството и аквакултурите за риболов с тройна кука без примамка, за улавяне и задържане на риба над 3 кг и риболов без риболовен билет. Риболовните уреди на нарушителите са иззети, а уловената риба е върната във водата.



Проверка на язовир "Цонево“


Инспектори на ИАРА от сектор "Рибарство и контрол“ Варна извършиха рутинна проверка на язовир "Цонево“ с патрулни лодки ИАРА 31 и ИАРА 27. По време на проверката бяха установени поставени във водата в работно положение хрилни мрежи с обща дължина 100 м без улов на риба в тях. Мрежите са иззети за унищожаване. 



Проверка на язовир "Копринка“


Служители на ИАРА от сектор "Рибарство и контрол“ Стара Загора, съвместно с ЦРОО (Централната рибно-опазваща организация), извършиха проверка на язовир "Копринка“. Чрез наблюдение с термокамери са установени 5 лица, които поставят мрежи във водите на язовира. 

Въпросните лица успяват да избягат в близката гора. Поставените от тях три броя хрилни мрежи с обща дължина 180 м са извадени и иззети за унищожаване. Уловената в мрежите риба от вида шаран, толстолоб, бяла риба и амур е освободена и върната обратно във водата.