Служители на Accenture България, Сдружение "Български щит“ и ученици от софийска гимназия се обединяват за добросторна мисия във Витоша. На 12 октомври, в сърцето на есенна Витоша, служители на Accenture България, доброволци от Сдружение "Български щит“ и ученици от софийска гимназия ще се обединят за една вдъхновяваща кауза. 

Тяхната мисия е да поднесат на две слънчеви момичета, Йоана и Виктория, незабравимо изживяване сред природата, като им дадат възможността да усетят красотата и силата на планината. Йоана и Виктория са родени с детска церебрална парализа, но благодарение на подкрепата на своите семейства и общността, те ежедневно доказват, че нищо не може да спре стремежа към пълноценен живот. 

Въпреки физическите предизвикателства, тези две момичета излъчват силен дух и позитивизъм – качества, които вдъхновяват всеки, който ги срещне. Заедно с помощта на специализирани високопроходими инвалидни колички, една от които предоставена от ParaKids, както и подкрепата на десетки доброволци, Йоана и Виктория ще изминат живописния маршрут към хижа "Момина скала“. 

Там ги очаква ден, изпълнен с нови приятелства, радостни мигове и увереност, че няма непреодолими бариери, когато сме заедно. На поляната пред хижата участниците ще имат възможността да се включат в забавни игри и активности, както и да обсъдят теми като доброволчеството, професионалното развитие и ползите от спорта на открито. Тези взаимодействия не само ще сплотят участниците, но и ще покажат как тези три важни аспекта могат успешно да се съчетаят за пълноценен живот.

Инициативата е част от кампанията "Направи дете щастливо“ на Сдружение "Български щит“, която има за цел да събере средства за закупуването на още една високопроходима количка за деца в неравностойно положение. Това събитие не само променя живота на децата, но и изпраща силно послание, когато сме обединени и се подкрепяме един друг, можем да превърнем дори най-смелите мечти в реалност.