За да се осигури безопасна градска среда по отношение движението на превозни средства и пешеходци в Банско се извършва полагане на нова пътна маркировка по уличната мрежа. 

Обновени са всички пешеходни пътеки и кръстовища в града. Те са обозначени с надписи и стрелки, съгласно нормативните изисквания на Наредба 2 за сигнализацията на пътищата с пътна маркировка. С цел подобряване на безопасността на движение е положена двупластова акрилатна боя със светлоотразителни перли, която способства за по-високо сцепление и за видимост на пешеходните пътеки.

Успоредно с новата маркировка, в районите на пешеходните пътеки поетапно са подменени и е извършени проверка на състоянието и видимостта на всички пътни знаци, както на устойчивостта на пешеходните парапети, съобщиха от Общината. 

Дейностите по обновяване на пътната маркировка са насочени към осигуряване на безопасна зона за пресичане на деца и възрастни, подобряване ориентацията на водачите на моторни превозни средства, развитие и подобряване на пътната инфраструктура и по-лесното упътване на гостите на курортния град.