Два противозаконно отнети автомобила, управлявани от непълнолетни са установени през почивните дни в Горна Оряховица и Стражица. От пресцентъра на Областна дирекция на МВР – Велико Търново уточняват, че в събота около 22,30 часа в Районно управление – Горна Оряховица е получен първият сигнал. Жена от същия град е разказала, че е видяла двама малолетни да управляват лек автомобил "ВАЗ“ и след като им извикала, двамата изоставили возилото и побягнали.

От проведените до момента действия по разследването е изяснено, че автомобилът е противозаконно отнет. Същият е бил оставен отключен и с контактния ключ вътре. Час по-късно в полицейското управление в Стражица е получен сигнал от 24-годишен мъж. Той обяснил, че паркираният пред дома му лек автомобил "Фолксваген“ е противозаконно отнет.

От проведените действия по разследването същият е установен на улица в Стражица. Изяснено е, че е бил управляван от три непълнолетни момчета от същия град. След като забелязали полицейския автомобил те изоставили автомобила и побягнали. По-късно са задържани с полицейски мерки до 24 часа. По двата случая в съответните полицейски управления са започнати досъдебни производства.