Общинската избирателна комисия в Дупница санкционира двама души, позволили си да заснемат бюлетините, чрез които са упражнили правото си на глас на местните избори. Пред "Фокус“ председателят на ОИК – Дупница Мария Чомакова посочи, че е постъпило постановление от Районната прокуратура, с което има отказ за образуване на досъдебно производство по случая и преписката е препратена към Общинската избирателна комисия за ангажиране на административно-наказателна отговорност спрямо установените две лица.

Случаят е от деня на балотажа на местните избори. След подаден сигнал е установено, че в две от секциите, които са били разкрити в Основно училище "Христаки Павлович“ в Дупница, са установени две лица, които след попълване на бюлетината си и преди да я пуснат в урната са я заснели с мобилните си  телефони. Снети са свидетелски показания, извършени са справки и са проведени оперативно-издирвателни мероприятия от страна на полицейските служители.  В хода на проверката са установени и самите лица – Х.  Василев и Н. Крумков.

"Съгласно законодателството ние взехме решение за издаване на наказателни постановления. Те вече са факт. Всеки от двамата е глобен с 1 000 лева“, каза Мария Чомакова. По думите й и на предходни избори е имало подобни случаи и ОИК – Дупница е предприела съответните действия.