Жител на жк. "Тракия" е останал неприятно изненадан. Читателят ни сигнализира, че северното платно на бул."Освобождение" от Пощата до кръговото с улица "Недялка Шилева" е затворено за движение.

Репортер на "Фокус" се свърза с кмета на район "Тракия" Георги Гатев, за да разберем каква е причината. 

По думите му стана ясно, че в момента се полагат подземни комуникации на ВиК Пловдив във връзка с разширяването на канализационната и водопроводната мрежа, както и се поставят тръби за права и обратна вода.

Той допълни още, че се очаква до две седмици движението да бъде нормализирано. Дискомфортът ще остане само в локалните улички до Пощата в района.

Гатев бе категоричен, че гражданите са били информирани чрез бележки, както и чрез социалните му мрежи. Прессъобщение до медиите обаче така и не е изпратено.

По подробна информацията за временната организация на движение намерихме в официалния му профил:

"Във връзка с разширение и реконструкция на канализационната и водопроводна мрежа по ул. "Вълко Чалъков" и ул. "Антон Мумджиев" от 15.02.2024 г. се променя организацията за движение на пътните превозни средства по тези улици:

- Северното платно на бул. "Освобождение", в частта между ул. "Н. Шилева" и ул. "Вълко Чалъков", се затваря цялостно. Движението ще се осигурява чрез обход и само по южното платно в тази част на улицата.

- Ул. "Антон Мумджиев" - затваря се източното платно.

- Ул. "Вълко Чалъков" - улицата се затваря по етапно на отделни участъци. Продължителността на временната организация на движение ще бъде около два месеца".