Неонатологично отделение на МБАЛ-Пазарджик се включи в кампанията "Месец на отворените врати“, организирана от фондация "Нашите недоносени деца“, съобщиха от МБАЛ-Пазарджик.

"Присъединяваме се към тази добра инициатива, защото знаем колко важни за бебетата са майчините прегръдки. Убедени сме, че гушкането е изключително полезно за новородените. На това се опитваме да научим и майките, с които се срещаме“, обясни старшата акушерка на Неонатологично отделение Мая Палашева на среща с родилки, които са прегърнали за първи път своите рожби преди броени дни.

Гергана Велкова от Пазарджик ражда своята първородна дъщеричка Зара на 15 май.

"Нямам проблеми с кърменето й. Изключително благодарна съм на акушерките от Неонатологично отделение, които ме научиха на всичко, което трябва да знае една майка. Приветствам подобни инициативи, защото винаги може да научиш още нещо, което да ти е от полза. Много съм доволна от екипа на Неонатологията и на АГ отделението. Грижат се много добре за нашите деца. Така трябва да е навсякъде“, убедена е Гергана.

Изабела Чалъкова потвърждава думите й и споделя, че е родила бебе Дария на 16 май. Това е второто детенце за младата майка, която има и шестгодишно момченце.

"Благодарна съм на акушерките, които ми помогнаха със съвети за кърменето. Някои неща се позабравят, но благодарение на добрите насоки и обясненията на специалистите, кърменето вече не е проблем. Радвам се, че родих точно в АГО на МБАЛ-Пазарджик, тъй като това е болницата с най-голямата Неонатология и тук грижите за децата са най-добри“, обяснява Изабела.

И за двете майки гушкането и прегръщането с техните малки момиченца носи много положителни емоции и радост. Старшата акушерка Мая Палашева ги посъветва да не забравят колко ценен е допира кожа до кожа и да се наслаждават на всеки такъв специален миг със своите деца.