Въпреки необичайните горещини, температурата на морската вода край Шабла днес е между 10 и 12 градуса, предаде репортер на "Фокус". Дежурният синоптик Доротея Колева в  НИМХ-филиал Варна обясни, че подобно явление се наблюдава понякога в този район заради географското му разположение и силния вятър. Той е причина тези дни топлата морска вода да се измести навътре в морето и край бреговете да се появи по-студена. И утре се очаква силен вятър в района на Шабла, като след това прогнозите са времето да се подобри, вятърът да утихне и условията за къпане в морската вода да са благоприятни. Навсякъде в Приморска Добруджа до Варна днес има 3-4 бала вълнение, допълни още Доротея Колева.

В Добрич температурата на въздуха към този час е около 34 градуса, като през следващите часове се очаква да достигне до 37 градуса. Във вътрешността на Добруджа температурите са много високи - Тервел - 35 градуса, Крушари - 36 градуса, Генерал Тошево и община Добричка - 34 градуса.

По Северното ни Черноморие температурите са по-ниски - в Шабла - 29 градуса, в Каварна и Балчик - 28 градуса, в Албена обаче е доста по-топло - 31 градуса, също толкова е температурата и в най-северната точка по нашето крайбрежие - Дуранкулак.

Жулиета НИКОЛОВА