Вчера, на среща с кмета на Казанлък Галина Стоянова, Нели Шабанова подписа трудовия си договор като директор на Общински театър "Любомир Кабакчиев“, с което встъпва в длъжност официално. Това съобщиха за "Фокус" от местната администрация. Пред театралния колектив и акторския състав тя представи накратко най-близките планове за театралната институция, заложени в концепцията, която защити пред комисията за избор на нов театрален директор. На есен казанлъшкият театър предстои да отбележи 25-годишен юбилей като професионална сцена и на това ще бъдат посветени разнообразни събития – дигитални и на живо, българска театрална класика, предвидени са и представления за най-малките. Нели Шабанова сподели, че има амбицията да превърне Алиолувата къща в център за българска театрална класика.

Кметът на Община Казанлък Галина Стоянова поздрави за встъпването в длъжност новия театрален директор и отбеляза, че театърът е различна културна институция от всички, които Общината финансира.

"Това е творческа организация, свободна да генерира и реализира различни идеи, това я прави различна от всички останали културни институти“, посочи кметът на Казанлък. Стоянова определи изборът на Нели Шабанова, която дълги години работи в театъра на Казанлък като технически директор, като "избор вътрешен човек, който познава театъра отвътре и има желание да работи с него“.

"Смятам, че в този момент Нели Шабанова е на мястото си в новата длъжност и трябва да работи с нормалния хоризонт от 4 години“, каза още кметът. Галина Стоянова пожела на тази позиция да няма чести смени, а театърът да работи така, че да привлича все повече вниманието на казанлъшката общност.

Рени АТАНАСОВА