Негово високопреосвещенство Пловдивският митрополит Николай разпореди на националния ни празник 3 март да бъде отслужен молебен за мир, заедно с редовната панихида за загиналите воини за Освобождението на България, предаде репортер на Агенция "Фокус".

Той призова: "Да усилим молитвата си в тези дни на кръвопролитна война, която се е разразила сред православни народи, вследствие военната атака на Русия над Украйна".

Също така, в деня на Националния ни празник 3 март във всички храмове в диоцеза на Пловдивската епархия от 11 часа да бъде отслужен молебен за мир, защото св. апостол Павел ни казва: "за мир ни е повикал Бог“. (1Кор.7:15).

На този ден в катедралния храм на Пловдивска епархия "Успение Богородично“ в гр. Пловдив в 11 часа ще бъде посрещната частицата от Св. Кръст Господен, от манастира "Св. Троица“- Кръстова гора, защото Кръстът е знамето на мира и християнската непобедимост. Също така ще бъдат донесени и всички чудотворни икони и св. мощи от епархията. Отечески призоваваме Божия народ за съучастие в молитвата за мир.

"Благодат и мир от Бога Отца и от Господа Иисуса Христа, Княза на мира да бъдат с всички нас!" - се казва в обръщението на митрополит Николай.

Никола Петков