Гласуваната висока заплата на председателя на местния парламент в Бобошево доведе до недоволство сред част от жителите на града, предаде репортер на "Фокус“. Космическата заплата за малката община предизвика възмущение и в някои от общинските съветници, които изразяват несъгласие със случилото се.

Според тях месечната заплата на председателя на Общинския съвет е близо 3 000 лева, което пък е 80 % от кметската заплата. Недоволството обаче е само срещу възнаграждението на председателя, което според хората се изплаща от общинския бюджет, а не от държавния – както е това на кмета.

Несъгласните посочват, че определянето на такова безпрецедентно високо възнаграждение в община, където съществуват огромни инфраструктурни, транспортни и икономически проблеми и голяма част от местното население се бори за оцеляването си с безобразно ниски доходи е акт на неуважение към жителите на община Бобошево.

Те настояват незабавно председателят на ОбС да се откаже от своето възнаграждение или да подаде оставка от заеманата длъжност. В същото време искат да се инициира обществено допитване до жителите на община Бобошево относно размера на възнаграждението на председателя на ОбС и общинските съветници и волята на хората да бъде зачетена от местната власт.