Предложението на общинската администрация за продажба на търг на атрактивен имот на метри от Цар Симеоновата градина не беше подкрепено в Общинския съвет на Пловдив, въпреки че беше прегласувано. Мнозинство от 25 съветници гласува "за", 9 бяха "против", двама "въздържал се" първия път, трима - втория, предава "Фокус".

Предложението за продажба на терен с площ 508 квадратни метра на ул. "Велико Търново" №7 влезе в извънреден порядък за днешната сесия. В имота има три стари сгради - триетажна за битови нужди със застроена площ 159 кв. м., двуетажна жилищна еднофамилна от 49 кв.м. и едноетажна селскостопанска от 50 квадрата. 

Пазарната оценка на независим лицензиран оценител за имота е в размер на 584 000 лева. Предложението на администрацията бе за 50% депозит, а стъпката за наддаване по време на самия търг да е 5000 лева. Съветниците избраха дори колеги, които да участват в комисията за наддаването, но след гласуването се оказа, че е напразно.

Имотът, който се намира зад Дома на БЛС, веднъж вече е обявяван на търг, който се провали заради липса на кандидати. Според устройствения план на мястото може да се вдигне сграда до 10 метра.