Двете общински дирекции в ресор "Устройство на територията“ – "Инфраструктура, строителен и инвеститорски контрол“ (ИСИК) и "Инвестиционно проектиране, устройство и кадастър“ (ИПУК) в Русе, от днес имат нови ръководители. Това са съответно инж. Вероника Миланова и инж. Пенка Ангелова.

Инж. Вероника Миланова заемаше до този момент длъжността началник на отдел "Инфраструктура и инвеститорски контрол“ в Община Русе.

Тя е магистър по професионално направление "Професионално строителство и геодезия“, специалност "Транспортно строителство“. Завършила е Университета по архитектура, строителство и геодезия в София.

Работила е в Дирекция за национален строителен контрол в София,  а през 2019 г. е започнала като инспектор в отдел "Техническа инфраструктура и инвеститорски контрол“.

През 2021 г. спечели конкурса за началник на отдел "Инфраструктура и инвеститорски контрол“ в Община Русе.

Инж. Пенка Ангелова е завършила специалност “Геодезия, фотограметрия и картография" във Висшия институт по архитектура и строителство. От 1994 г. до 2000 г. е била началник на Регионална служба по геодезия, картография и кадастър в Русе. През 2001 г. е назначена за началник на СГКК в Агенцията по геодезия, картография и кадастър.

През 2013 г. Пенка Ангелова спечели конкурс и стана началник на отдел "Устройствени планове и кадастър“ в Община Русе.