Деветнадесет годишният младеж Р.А.Р., който преби и острига косата на 22-годишна жена във Видин и е с постоянна мярка "задържане под стража“, иска от съда по-лека мярка. Мярката за неотклонение "задържане под стража" бе взета с определение от 4 август на Районен съд-Видин и е обжалвана от адвоката на обвиняемия пред Окръжен съд-Видин. Делото за мярката е насрочено за 10 август от 11 часа, това съоббщи Таня Кръстева, служител в отдел “Връзки с обществеността“ в Административен съд -Видин.

Припомняме, че Р.А.Р. е привлечен като обвиняем за престъпления в условия на домашно насилие. Деветнадесет годишният криминално проявен и осъден за грабеж на една година условно с тригодишен изпитателен срок  младеж Р.Р.,  в началото на август преби и острига косата на бившата си приятелка. В момента обвиняемия е в следствения арест, след като съдът на 4 август му наложи  най-тежката мярка - постоянна мярка за неотклонение "задържане под стража“, който той обжалва пред по-горната инстанция. Районна прокуратура -Видин го привлече като обвиняем за това, че е заключил в дома си 22-годишната С. С. за повече от две денонощия – от 12:00 ч. на 30 юли т.г. до 6:30 news pic 2
© Фокус
ч. на 2 август. В хода на разследването по образуваното досъдебно производство е установено, че Р.Р. противозаконно лишил от свобода младата жена. Той нанесъл на жената побой с юмруци и ритници по главата и тялото и остригал косата й с ножица. Престъпното деяние е извършено от него в условията на домашно насилие по начин, мъчителен и опасен за здравето на пострадалата. Обвиняемият не е изпълнил заповед за незабавна защита от домашно насилие, като бил задължен да се въздържа от извършване на домашно насилие и му било забранено да доближава С.С. на разстояние по-малко от 100 метра.