След края на международната конференция на Европейската асоциация за библейски изследвания, на която Софийският университет "Св. Климент Охридски“ беше домакин, Университетската библиотека получи ценно дарение.

39 книги с актуални научни изследвания на библейска тематика ще могат да се ползват от преподаватели, докторанти и студенти в читалните на Университетската библиотека.

Сливането на издателските къщи De Gruyter и Brill ги утвърждава като едно от водещите издателства в областта на хуманитарните науки и извън тях. С обединението се превръщат в силен партньор на научната общност и се ангажират да развиват и разпространяват науката, водени от убеждението, че академичните изследвания са жизненоважни за развитието на обществото.

De Gruyter и Brill продължават да бъдат самостоятелни издателски марки със съответните брандове и издателски програми. Те използват сливането си, за да разширят глобалното си присъствие, да ускорят прехода към отворена наука и да укрепят капацитета си за цифрови иновации.