Народно читалище "Пробуда-1929", с. Радево, отбеляза на 18 октомври, своя 95 – годишен юбилей. Тържественият концерт по повод значимата дата уважиха заместник – кметовете на Община Нова Загора Нина Генчева и Иванка Михова, общински съветници, кметове на населени места, жители и гости на с. Радево.

В празничната вечер бе поднесен поздравителен адрес от името на кмета на Община Нова Загора Галя Захариева, в който тя се обръща към всички читалищни дейци с думите: "Приемете моите сърдечни поздрави по случай 95 – годишния юбилей на НЧ "Пробуда-1929“. Почти един век, поколения самодейци и читалищни деятели полагате народополезна, културна и будителска дейност! Това е родолюбива мисия, благодарение на която се опазват местните традиции, история и автентичен фолклор. Милейте за родното читалище и бъдете водени от желанието да се съхранят народните традиции и любовта към българското! Пазете миналото, уважавайте настоящето и работете за общото ни бъдеще! Пожелавам Ви здраве, сполука в делата и мир в сърцата!“

Тържественият концерт се състоя на сцената на НЧ "Пробуда-1929“, а началото на събитието постави председателят на читалището Росица Недялкова, която направи кратка ретроспекция на 95-годишната история на културно-просветното средище. И както традицията повелява, в пъстрата палитра на празника се вплетоха хубавите народни песни, красивите танци и кръшни хора, поднесени от талантливите възпитаници на Обединена школа по изкуствата "Илия Аврамов", клас "Народно пеене", с ръководител Велина Стайкова; Формация "Аглея“, с ръководител Пламена Господинова; Клуб по спортни танци "Яница - Т.А.:“ с ръководител Йордан Йорданов, Танцова школа "All steps" с ръководители Павлина и Стоян Петрови и Формация "Димитров“, с хореограф Теодор Димитров. Празничната програма завърши с топли думи за родното читалище и равносметка от изминалия почти век, в който поколения читалищни деятели са предавали ентусиазма и стремежа за опазване на българщината на своите деца и внуци!