Продължава фолклорният конкурс "Пауталия“ в Кюстендил, предаде репортер на "Фокус“. Вторият ден на седемнадесетото издание на музикалната проява ще се проведе на две сцени. На сцената на читалище "Пробуда“ ще се проведе конкурсът за индивидуални изпълнители по тамбура от втора и трета възрастови групи. На сцена "Олга Борисова“ ще се представят участниците в останалите категории.

Близо 340 участници ще се изявят в днешния ден на двете сцени. Те са представители на Кюстендил, София, Благоевград, Лозана, Бобов дол, Радомир, Плевен, Елин Пелин, Рила, селата Джерман, Крайници, Яхиново, Бръшлен и Радуил. Те ще бъдат оценявани от два състава на журито към конкурса.

От 19.00 часа на сцената на площада ще се състои рецитал на народната певица Слава Соколова. Кюстендилската певица започва професионалната си кариера като солист на Ансамбъла за народни песни и танци "Пирин". По-късно става член на певческа формация "София". Тя е участвала в множество концерти в страната и чужбина. Нейни възпитаници имат спечелени редица отличия от различни фолклорни фестивали и конкурси. В момента Слава Соколова е ръководител на няколко фолклорни формации.

Венцеслав ИЛЧЕВ