В Комплекса за социални услуги (КСУ) "Човеколюбие", Пазарджик, се проведе Народен университет за психично здраве – дейност към социална услуга "Общностна работа" на Комплекса. Това съобщиха организаторите на събитието. Тази уникална инициатива има за цел да повиши информираността и здравната култура на хората с психични разстройства и на местната общност в областта на психичното здраве.

Участниците имаха възможност да се включат в първото събитие на Народния университет за психично здраве – онлайн среща-разговор на тема "Съзнателно партньорство" с доц. д-р Румен Бостанджиев, психотерапевт и сексолог. Срещата беше инициирана от Клуба по психология към ПУ "Паисий Хилендарски". Присъстваха потребители на социалната услуга "Общностна работа", стажанти от БГЦПО – Пазарджик, професионалисти, студенти, представители на Центъра по българистика към мелитополския университет "Богдан Хмелницки" в Украйна и др.

С участието си в срещата потребителите на социалната услуга "Общностна работа" имаха възможност да се запознаят с особеностите на пълноценното партньорство и начините за неговото постигане, да повишат сексуалната си култура, да разберат повече за стиловете на партньорските отношения и др.