На сцената на Драматично-куклен театър "Иван Радоев" от 19.00 ч. ще се играе постановката "Духът на поета“ от Стефан Цанев. Това съобщиха за "Фокус“ от театъра. 

Режисьор на постановката е  Маргарита Младенова, сценографията и костюмите са дело на Даниела Олег Ляхова. Музиката е на Асен Аврамов. В главните роли ще се превъплътят Валентин Танев, Павлин Петрунов, Христо Мутафчиев.

 Спектакълът преставлява драматична историческа мистификация, едновременно за миналото и настоящето, която  отвежда в София през ужким 1892 г. и  показва как някогашните борци за свобода се превръщат в диктатори – без да правят преврати, с официалното съгласие на народа и с всички лостове на демокрацията. Един сън на Стефан Стамболов, в който със Захарий Стоянов трябва да решат какво да правят с внезапно появилия се "поет от корицата на Читанката". Бившите апостоли и настоящи властници са изправени пред най-тежкия избор: какво да сторят с Ботев...

Представлението не е подходящо за лица под 14-годишна възраст.  Билети могат да се закупят на касата или през сайта на Плевенския театър.