Напредва строителството на многофункционалната детска площадка в квартал "Младост", това стана ясно на традиционната среща с медиите във Враца.

Положени са основите на осветителните тела, настилки и бордюри. Изграден е довеждащият кабел до обекта и е извършен монтажът на металната конструкция над детската площадка.

Хумусният слой е положен в голямата си част. В момента в заводски условия се изработва мембранното покритие, след което при подходяща температура ще бъде монтирано. Остават за изпълнение фитнес площадката на открито и довършителни работи, монтаж на градинско обзавеждане и озеленяване.

Продължава работата и в парка "Сениче“, изграждат се околните улици, очертаващи парковото пространство, голяма част от площадковата инфраструктура е изградена, като се очаква да бъде завършена към края на седмицата.

Към средата на месеца предстои да започне работа по трасирането на алейната мрежа. При завършването си паркът ще разполага с две детски площадки от 0 до 3 и от 3 до 12 годишна възраст, зона за стрийт фитнес, площадка за разходка на домашни любимци, съответни зелени площи, зона за пикник, алейна мрежа и места за разполагане на кафенета и атракциони.