Общинските съветници на Пловдив одобриха прехвърлянето на 1 349 320,38 лв. за авариен ремонт на магистралния водопровод на бул. "Васил Априлов". Предложението беше прието единодушно от всички 43 присъстващи в залата съветници, предава Plovdiv24.bg.

Парите са икономисани от строителството на няколко инфраструктурни обекта в града. Това са пробивът "Модър - Царевец", реконструкцията на "Хаджи Димитър", "Царевец" и Дондуковата градина, които се правиха със заем от Фонда за устойчиви градове (ФУГ). За пренасочването на тези средства е необходимо във ФУГ да се представи съгласие от ОбС-Пловдив и така новият обект ще се включи в списъка.

Преди гласуването заместник-кметът по строителство инж. Тошо Пашов обясни, че водопроводът е стар, много пъти е аварирал и след последната повреда общината и ВиК започнаха спешен ремонт. 

"В последните 15 г., когато съм бил заместник-кмет, всяка година по 3-4 пъти се случват големи аварии. Това е магистрален водопровод, има и големи загуби на вода. Има договор с ВиК, които ще направят ремонта, те осигуряват материалите" - обясни Пашов.