Община Видин наложи санкции на фирмата "беглец“ зарязала ремонта на видинския булевард "Панония", предаде репортер на "Фокус“.

Санкциите са наложени на фирмата изпълнител, с която видинска община  има сключен и изтекъл договор за извършване на строително-монтажни дейности на един от основните входни артерии на дунавския град, уточниха от Община Видин. От кметството допълват, че представители на  Регионална дирекция за национален строителен надзор - Монтана (РДНСК) са извършили в началото на  седмицата проверка на обекта.

Работата на булеварда бе преустановена на 25 октомври, при изпълнение на строително монтажните дейности на 19, 4 процента, за което писа "Фокус“. Проверяващите са изготвили констативен протокол, който ще бъде предаден на Дирекцията за национален строителен контрол, която ще трябва да предприеме определени дейности.

На 7 ноември тридесет минути комисия общинари чакаха на видинския бул.“Панония“ фирмата "беглец“, която заряза ремонта на видинския бул. "Панония“. Представители на фирмата изпълнител "Инфракънстракшън“, заедно с надзора бяха поканени с официално писмо, подписано от временно изпълняващия длъжността кмет на Видин Юлиян Петров на среща на обекта. Фирмата трябваше да обясни защото от 25 октомври е спряла работа в целия участък на булеварда. Да се изясни защо не се работи и да се извърши преглед на времевия график на работа, за което съобщи "Фокус“.

На 1 август тази година бе направена символичната първа копка и даден старт на ремонтните дейности. Ремонтът на булеварда трябваше да завърши на 30 октомври т.г. и стойността на целия обект бе близо 7 млн.лв. За ремонтът му Министерски съвет, със свое решение от 30 септември 2022 г., предостави на община Видин половината от сумата, необходима за цялостния ремонт на пътната артерия-3,5 млн.лв. На фирмата изпълнител авансово са платени 2,1 млн.лв., каза пред журналисти преди дни новият - стар кмет на Видин Цветан Ценков.