Любимата българска група "Тоника СВ“ ще изнесе голям концерт на сцената на Античния театър в Пловдив на 8 септември от 20 часа. Концертът ще бъде своеобразен бенефис на най-популярната и обична вокална група в България. Той ще разкаже тяхната история чрез музиката им. За 45 години "Тоника“ се превръща и остава една от най-любимите и значими музикални формации, оставила следа в спомените на поколения българи.

Засега заглавията на новите попълнения в репертоара на Милица, Ралица, Драго и Емил се пазят в тайна. "Трябва да има изненади за публиката“, лаконичен е Драго.  

Новите песни ще имат премиера пред публика в Пловдив - това е първият самостоятелен концерт на групата в тяхната 45-годишна история на Античния театър. Някои от новите песни вече са записани в студио и по всяка вероятност "Тоника СВ“ ще издаде нов албум до края на годината.

Имената на композиторите, авторите на текстовете и аранжорите се пазят в тайна. Едно е сигурно, че основателят Стефан Диомов също се включва в нова композиция.

"Разбира се, че работя върху нови песни за Тоника СВ“, категоричен е маестро Диомов, който  се очаква да присъства на грандиозния спектакъл в Пловдив.

През лятото групата редува почивка с участия из страната, но всички усилия са насочени към мега концерта в Античния театър. На него "Тоника СВ“ ще изпълнят големите си хитове като "Приятели“, "Един неразделен клас“, "Мария“ и други. Специална почит ще бъде отдадена и на отишлата си без време певица Ваня Костова.

"За нас е голямо вълнение да излезем пред публиката в Античния театър с обновен репертоар. Някои от старите ни песни ще са в нов аранжимент“, издадоха от групата.

“Този концерт ще бъде различен от другите участия на групата, защото Тоника СВ навлиза в своята 45-годишнина. Юбилеят ще бъде подобаващ. Музиката, характерният им изпълнителски стил ги превръщат не само в една от най-обичаните от поколения български групи, но и в пример как интелигентно един музикант и артист може да мине през времето, без да робува на модни течения“, разказаха организаторите от UPI events.