Едни от най-опитните професионалисти в сферата на електронната търговия пристигнаха в Стара Загора за Digital4StaraZagora, предаде репортер на "Фокус". Събитието бе открито преди около час с изпълнение на оперен певец. Конференцията Digital4StaraZagora ще се проведе в рамките на два дни - днес и утре, като основната тема е "Тенденции в онлайн търговията за 2024". Тази година събитието ще бъде структурирано като книга за електронната търговия. Ще бъде разгледана всяка една важна глава в нея, като след всяка лекция ще има интервю с реален търговец, в което ще се дискутират важните моменти от главата и ще се дават реални примери от практиката.

На откриването присъства и зам.-кметът на Община Стара Загора Радостин Танев. Той приветства всички гости и пожела успех на конференцията. "Добре дошли в Стара Загора! Добре дошли в най-зеления град на България! Това е поредното събитие, което показва, че Стара Загора има своето място на IT картата на България и продължаваме да се развиваме. Ние сме тук и заедно с тези хора продължаваме да градим нашата екосистема и да я правим все по-добра и по-добра за всички нас. Това, което виждам е, че тази година сме много повече хора. Радва ме това, че много хора ми звъннаха да ме попитат как могат да дойдат, което означава, че всичко това има ефект. Благодаря ви, че сте тук. Благодаря, че го правите - Община Стара Загора винаги ще бъде до вас!", каза Танев. 

"Още като влязохме в Стара Загора ни поздравиха с "Добре дошли в центъра на България", но след като открихме събитието с оперен певец, смятам, че сме в центъра на Вселената и това е следващото нещо, което ме кара да настръхна тук. Бих пожелал следващата година да ни подсигурите стадиона, за да се съберем там и да направим Digital4StaraZagora 2024. Всяка година растем повече, вече сме в 10 града в Бъглария и допринасяме чрез своята визия, кауза, контакт и бизнес, за да помогнем на всички вас да се развиете с една стъпка по-нагоре. За трета поредна година и покачвайки се винаги с поне 30-40% от гостите на събитието, смятам, че сме си свършили много добре работата и аплодисментите са за вас. Вече сме в края на годината ще завършим с Digital4Vidin и Digital4Pleven, който ще са безплатни събития. Те ще помогнат на регионите да се поразвият и да въведат културата, която тук вече си личи, че е много напред. За догодина очаквайте много изненади, като една от най-големите новини е първата event digital бизнес социална мрежа на Digital4, с която ще ви провокираме да правите все повече бизнес ", каза Любомир Атанасов, създател и организатор на конференциите, обединени под бранда Digital4, които се провеждат в 10 града на страната.

"Радвам се, че в този ранен час ви виждам в тази зала. Радвам се да виждам залата все по-пълна всяка следваща година. Надявам се другата година ще напълним и балкона. Искам да изкажа специални благодарности на Община Стара Загора за подкрепата, тъй като благодарение на тях това събитие продължава да расте. Наслаждавайте се на събитието днес, взимайте максимума от него и ще се радвам да се виждаме всяка година, да растем повече, да правим бизнес, да правим контакти и да се учим. Аз лично съм горд да бъда на тази сцена. Искам да обявя и едно много интересно нещо, което ще се случи, благодарение на подкрепанта на Община Стара Загора. Догодина очакваме едно много голямо събитие в Стара Загора на 7 и 8 юни. Скоро ще обявим подробности за какво става дума", каза Димитър Иванов, който е посланик и съорганизатор на събитието в Стара Загора. 

Конференцията Digital4StaraZagora ще се проведе в рамките на дена, до 20.00 часа, и ще продължи и в съботния ден. Цялата програма може да видите тук.